c S

Na ulici našli občutljive varnostne podatke o londonskem letališču

30.10.2017 07:11 London, 29. oktobra (STA) - Nek moški je v Londonu na cesti našel USB ključek na katerem je bilo za 2,5 gigabajta občutljivih varnostnih podatkov o največjem britanskem letališču Heathrow. Ključek je predal novinarjem, ti pa policiji. Na letališču so morali zdaj spremeniti varnostne protokole.

Tiskovna predstavnica letališča je incident potrdila tudi nemški tiskovni agenciji dpa. Moški je ključek z občutljivimi podatki, ki so bili nešifrirani, našel v zahodnem delu britanske prestolnice.

Po poročanju medijev so bili na ključku zemljevidi, posnetki in drugi dokumenti, ki so vsebovali podatke o varnostnih kamerah, podatke o reševalnih poteh in točne ure policijskih varnostnih obhodov. Med drugim je bila na ključku tudi pot, po kateri britanska kraljica Elizabeta II. prispe na letališče, in ukrepi za njeno varovanje.

Zaradi incidenta so bili na letališču primorani spremeniti varnostne protokole. "Spremenili smo vse varnostne načrte in smo prepričani, da je letališče še vedno varno," so sporočili iz letališča.

Ob tem so zagotovili, da bodo v zvezi z incidentom izpeljali preiskavo, s katero bodo poskušali ugotoviti, kako so se občutljivi podatki znašli sredi londonske ulice, da bi podobne incidente v prihodnosti preprečili.