c S

Reševanje problematike kreditov v frankih še brez preboja

19.10.2017 16:09 Ljubljana, 19. oktobra (STA) - Na ministrstvu za finance je danes potekal nov sestanek z zainteresiranimi na temo reševanja problematike kreditov v švicarskih frankih. Namen je bila razprava o določenih vidikih problematike, zato konkretni sklepi še niso bili sprejeti. Ministrstvo nov sestanek na to temo načrtuje v kratkem.

Kot so sporočili z ministrstva za finance, so se sestanka poleg predstavnikov ministrstva za finance udeležili predstavniki Združenja Frank, Inštituta za ustavno pravo, kjer so pripravili predlog zakona o razmerjih med dajalci kreditov in kreditojemalci glede kreditov v švicarskih frankih, predstavniki ministrstva za pravosodje, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter poslanskih skupin SMC, SD in DeSUS.

"Namen sestanka je bila razprava o določenih vidikih problematike, ki jih je potrebno dodatno osvetliti za iskanje ustreznih rešitev, o pravnih vprašanjih in tveganjih, ki jih odpira osnutek zakonskega predloga, ter o drugih možnostih za reševanje omenjene problematike," so pojasnili in napovedali, da bo ministrstvo v kratkem sklicalo nov sestanek.

Do takrat bodo ministrstva preučila predlog zakona z dopolnjenimi obrazložitvami, novega sestanka pa naj bi se udeležili predstavniki Združenja Frank, Združenja bank Slovenije, ministrstva za finance ter ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Na tem sestanku bi preverili možnosti za alternativno reševanje tega vprašanja, so še napovedali.