c S

Poslanci bodo oktobrsko sejo začeli z vprašanji vladi

16.10.2017 10:38 Ljubljana, 16. oktobra (STA) - Poslanci bodo redno oktobrsko sejo kot običajno danes začeli s poslanskimi vprašanji premierju Miru Cerarju in njegovi ministrski ekipi. Cerar bo poslancem med drugim odgovarjal glede odprave varčevalnih ukrepov ter investicij za gospodarski razvoj in v zvezi z bančno vrzeljo.

Vprašanje glede odprave varčevalnih ukrepov ter investicij za gospodarski razvoj bo premierju Cerarju zastavil vodja najmanjše koalicijske poslanske skupine Matjaž Han (SD), poslanca SDS Anžeta Logarja pa zanimajo premierjevi odgovori glede ugotavljanja položajne in politične odgovornosti za nastanek bančne vrzeli.

Predsednica NSi Ljudmila Novak bo na premierja naslovila vprašanje v zvezi z zagotavljanjem pravičnosti in enakih meril za vse državljane, poslanka Levice Violeta Tomič pa v zvezi z dopolnitvijo ustave, s katero bi se narodnim skupnostim, po izvoru iz razpadle SFRJ, priznal status manjšinskih narodnih skupnosti.

Po premierju bodo poslanskemu zboru odgovarjali ministri. Med drugim bo poslanka SMC Ksenija Korenjak Kramar ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška povprašala v zvezi s potekom projekta Magna Nukleus, poslanka SDS Suzana Lep Šimenko pa ministrico brez resorja, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenko Smerkolj glede finančne perspektive EU 2014 - 2020.

Poslanca DeSUS Uroša Prikla zanimajo odgovori ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja glede razbremenitve občin, poslanka SDS Jelka Godec pa bo ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc vprašala v zvezi s skupnimi javnimi naročili za žilne opornice.