c S

Nasilje v zaporu v Mehiki terjalo 13 življenj

11.10.2017 09:36 Monterrey, 11. oktobra (STA) - V zaporu na severu Mehike je izbruhnilo nasilje, v katerem je bilo ubitih 13 ljudi, 25 pa ranjenih, od tega osem huje, so po poročanju tujih tiskovnih agencij v torek sporočile oblasti.

Nasilje v zaporu v kraju Cadereyta v zvezni državi Nuevo Leon je sprva izbruhnilo med rivalskima tolpama. Začelo se je v torek zjutraj, ko je skupina kakih 40 zapornikov ubila drugega zapornika in zažgala njegovo truplo. Izgredi so se nato razširili, a so jih pazniki sprva uspeli umiriti.

A kasneje so znova izbruhnili in se usmerili tudi proti paznikom. V njih je sodelovalo kakih 250 zapornikov, ki so med drugim zanetili več požarov, tako da se je nad zaporom vil črn dim. Zaporniki so tudi zajeli tri paznike. Ker pogajanja niso prinesla uspeha, so oblasti v zapor poslale varnostne sile, ki jim je uspelo dogajanje sčasoma spraviti pod nadzor.

Do večera je bilo ubitih 13 ljudi, 25 pa ranjenih.

Tovrstni izgredi v mehiških zaporih, kjer dejansko vladajo tolpe, so sicer precej pogosti. Julija je bilo v nasilju v zaporu v Acapulcu ubitih 28 ljudi, lani v nekem drugem zaporu v zvezni državi Nuevo Leon pa kar 49.