c S

Objavljen poziv za nadzornike družb v upravljanju SDH

09.10.2017 10:30 Ljubljana, 09. oktobra (STA) - Slovenski državni holding (SDH) je danes objavil odprti javni poziv za člane nadzornega sveta družb v upravljanju SDH. Poziv je odprt za nedoločen čas.

SDH za nadzornike v družbah, ki jih upravlja, išče zlasti strokovnjake, ki delujejo na področju gradbeništva, strojništva, računalništva, informacijske tehnologije in digitalizacije ter strokovnjake drugih tehničnih strok, izhaja iz poziva, objavljenega v časniku Delo.

Zainteresirani kandidati naj se skladno z navodili registracijo v portalu kadrovske komisije SDH in oddajajo vlogo za akreditacijo. Če bodo izpolnili vse pogoje, bodo nominirani za kandidata za člana nazornega sveta družbe v upravljanju SDH.

SDH, katerega glavna naloga je upravljanje kapitalskih naložb v neposredni ali posredni lasti države ter poravnava obveznosti iz denacionalizacije in odškodnin, je imel ob koncu prvega polletja letos v lasti 39 kapitalskih naložb, od tega 25 aktivnih. Poleg tega je upravljal še 69 naložb v lasti države, od tega je bilo 55 naložb aktivnih.