c S

Agramunt odstopil kot predsednik PS SE

06.10.2017 15:53 Strasbourg, 06. oktobra (STA) - Predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PS SE) Pedro Agramunt je danes sporočil, da odstopa s položaja. V skladu s pravili je vršilec dolžnosti predsednika PS SE sedaj postal najstarejši podpredsednik PS SE Roger Gale, ki bo na tem položaju do izvolitve novega predsednika, so danes sporočili iz Strasbourga.

Prvotno je bilo predvideno, da bo na dnevnem redu jesenskega zasedanja PS SE, ki se začne v ponedeljek, tudi glasovanje o razrešitvi Agramunta.

Ta se je z zahtevami po odstopu soočal že dlje časa zaradi svojega obiska v Siriji marca letos, kjer se je srečal s sirskim predsednikom Bašarjem al Asadom. Agramunt je kasneje pojasnil, da je v Sirijo odpotoval kot španski senator in ne kot predstavnik PS SE. Obisk je označil za napako, na pozive k odstopu pa se vse do danes ni odzival.

"Danes sem se iz osebnih razlogov odločil, da ne bom več vodil Parlamentarne skupščine Sveta Evrope," je na Twitterju po poročanju nemške tiskovne agencije dpa objavil Agramunt.