c S

Koprsko sodišče v času volilne kampanje ne bo razpisovalo narokov za Borisa Popoviča

03.10.2017 08:35 Koper, 02. oktobra (STA) - Na koprskem sodišču so sklenili, da v času kampanje za predsedniške volitve ne bo razpisovalo obravnav zoper koprskega župana Borisa Popoviča, je poročal Radio Slovenija. Za preklic so se po poročanju radia odločili, ker se želijo izogniti vsakršnim namigom, da bi te obravnave v predvolilnem obdobju vplivale na izid volitev.

Na Okrožnem sodišču v Kopru bi se ta teden moralo nadaljevati sojenje Popoviču v zadevi Serming, a je obravnava odpovedana, je razvidno s spletnih strani sodišč. Popovič bi se naj zaradi zdravstvenih težav obravnav udeleževal največ štiri ure na dan, in to v spremstvu zdravnika. Koprski župan je letos večkrat izostal z obravnav na sodišču z opravičilom zdravnika prav zaradi zdravstvenega stanja.

Kot so poročale Primorske novice, bo to absolutna novost na slovenskih sodiščih. Da Popovič lahko sodeluje na obravnavah pod pogojem, da te z vsemi prekinitvami ne trajajo več kot štiri ure dnevno in da ga spremlja zdravnik, so odločili na ljubljanski medicinski fakulteti.

Zadeva Serming zastara maja prihodnje leto, je še izpostavil radio.

Koprskega župana obtožnica v zadevi Serming bremeni zlorabe položaja in pridobitve premoženjske koristi družbi Serming ob prodaji občinskih zemljišč leta 2007, pri čemer sta direktorica občinske uprave Sabina Mozetič in cenilec Rajko Srednik obtožena pomoči pri storitvi omenjenega kaznivega dejanja. Popovič je bil v tej zadevi leta 2014 obsojen na zaporno kazen, a je višje sodišče nato sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje.

Sredi septembra je sicer zastaral pregon zoper Popoviča v še eni zadevi, t. i. zadevi kopališče.