c S

Z delom začel operativni center koprskega občinskega redarstva

02.10.2017 09:07 Koper, 01. oktobra (STA) - Z današnjim dnem je začel delovati operativni center občinskega redarstva Mestne občine Koper, ki bo skrbel za bolj učinkovito komunikacijo med občani oz. drugimi obiskovalci in občinskim inšpektoratom. Center bo ponujal lažjo dostopnost in hitrejšo odzivnost, hkrati pa razbremenil delo redarjev in inšpektorjev na terenu.

Operativni center bo deloval v prostorih občinskega redarstva v dveh izmenah od ponedeljka do petka, med 7. in 15. uro ter med 15. in 23. uro na telefonski številki 05 66 46 347 ali mobilni številki 041 627 286 in 051 631 497 ter na brezplačni 080 44 49. Ob vikendih pa bo na istih telefonskih številkah dosegljiv dežurni občinski redar, so sporočili s koprske občine.

Operativni center bo poleg sprejemanja in evidentiranja prijav občank in občanov Mestne občine Koper in drugih obiskovalcev občine tudi koordiniral delo inšpektorjev in redarjev tako v pisarni kot na terenu.

Po besedah vodje občinskega inšpektorata Ljubiše Mihajloviča je bila vzpostavitev operativnega centra potrebna predvsem zaradi notranje reorganizacije glede delovanja redarske službe. "Z novo zakonodajo, ki določa boljšo in razčlenjeno sistemizacijo redarskega dela, kadrovsko okrepitvijo službe, kot tudi s tehničnimi in aplikacijskimi posodobitvami, smo se zato odločili za operativni center," so besede Mihajloviča povzeli na občini.

Kot so navedli, bo operativni center ponujal lažjo dostopnost in hitrejšo odzivnost, zato bodo na občinskem redarstvu lažje evidentirali rešitve in sledili dogajanju na območju občine. Poleg tega bo delo redarjev in inšpektorjev na terenu zaradi hitrejšega pretoka informacij med krajani in terenskimi delavci razbremenjeno.