Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

13.9.2017

V BiH odkrili dve množični grobišči

Sarajevo, 13. septembra (STA) - V BiH so na novo odkrili dve množični grobišči, kjer so domnevni ostanki Bošnjakov. Gre za množični grobišči iz časov vojne med letoma 1992 in 1995. Kot je danes sporočil Inštitut za pogrešane osebe iz Sarajeva, gre za ostanke okoli 20 oseb, poročajo tuje tiskovne agencije.

Eno od grobišč so odkrili v goratem predelu Koričanske stijene v Federaciji BiH, kjer so srbski policisti avgusta 1992 ubili več kot 200 civilistov. Drugo grobišče so odkrili na območju Vlasenice v današnji Republiki Srbski.

"Od začetka izkopavanj v Koričanskih stijenah 7. septembra smo izkopali okoli 30 kupov človeških kosti, predvsem nepopolnih skeletov," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejala tiskovna predstavnica inštituta Lejla Čengić. Dodala je, da bodo identiteto ugotovili s testi DNK.

V Vlasenici so po njenih besedah začeli z izkopavanji človeških ostankov v torek, doslej pa so odkrili skelete desetih ljudi. Domnevajo, da gre za Bošnjake.

Ob koncu vojne v BiH so zabeležili 31.500 pogrešanih oseb. Iz številnih množičnih grobišč so doslej izkopali ostanke 25.000 žrtev.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar