c S

Romuna prevažala dobre tri kilograme prepovedane konoplje

21.08.2017 14:54 Celje, 21. avgusta (STA) - Celjski policisti so v četrtek na avtocestnem počivališču Zima ustavili osebno vozilo španskih registrskih številk, ki ga je vozil 26-letni Romun, z njim pa je bil še 29-letni sodržavljan. V vozilu so odkrili skupno dobre tri kilograme prepovedane droge konoplje. Oba Romuna so policisti ovadili, preiskovalni sodnik pa je za njiju odredil pripor.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, so policisti ob ustavitvi romunskih državljanov na počivališču Zima ob štajerski avtocesti najprej pod prevleko zadnjih sedežev našli slab kilogram prepovedane konoplje, pri preiskavi vozila naslednji dan pa so našli še več zavojev. Skupno so zasegli dobre tri kilograme konoplje, ki je bila namenjena nadaljnji prodaji.

Oba romunska državljana so policisti v soboto zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.