c S

Upniki Agrokorja lahko terjatve prijavijo do 11. septembra

18.08.2017 14:57 Zagreb, 18. avgusta (STA) - Upniki hrvaškega koncerna Agrokor in njegovih 77 povezanih družb lahko svoje terjatve prijavijo do 11. septembra, takrat pa bo začel teči 60-dnevni rok za objavo seznama preizkušenih terjatev, je danes na svoji spletni strani objavil Agrokor.

Izredna uprava Agrkorja, ki jo vodi izredni pooblaščenec hrvaške vlade Ante Ramljak, je v četrtek prejela odločitev zagrebškega sodišča, pristojnega za gospodarske zadeve, glede objave seznama terjatev, potem ko je sodišče zaprosila za podaljšanje roka za pripravo seznama, so zapisali v obvestilu.

Sodišče je, glede na to, da ne more podaljšati rokov, ki so določeni z zakonom, izredni upravi dalo navodilo, da lahko upniki, ki so bili k prijavi terjatev pozvani 13. julija, terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice prijavijo do 11. septembra, da pa bo šele takrat začel teči 60-dnevni rok za objavo seznama terjatev. Izredna uprava je napovedala, da bo seznam objavila pred iztekom roka.

Izredna uprava Agrkorja je danes tudi objavila, da je po začetku postopka prodaje jahte in helikopterja z Villo Castello začela tudi postopek prodaje poslovno nepotrebnih nepremičnin.

Cena brez davka za vilo v kraju Medveja v občini Lovran južno od Opatije je sedem milijonov evrov. Ponudbe pričakujejo do 21. septembra. Vila, katere prodajo je izredna uprava zaupala hrvaški podružnici družbe Sotheby's International Realty, ki se ukvarja s prodajo luksuznih nepremičnin, stoji na skupno nekaj več kot 10.000 kvadratnih metrih zemljišča. Pri tem ima glavna stavba, ki je bila zgrajena leta 1916, 851 kvadratnih metrov neto površine, zraven pa je še depandansa površine 118 kvadratnih metrov. Posest je v Agrokorjevi lasti od leta 1999.