Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

11.8.2017

Tovarna Sumitomo Rubber najverjetneje v Logatcu

Ljubljana, 11. avgusta (STA) - Čeprav je Sumitomo Rubber Industries v četrtek napovedal, da bo odločitev o lokaciji tovarne medicinskih elastomerov, ki jo namerava prek svoje švicarske družbe Lonstroff postaviti v Sloveniji, sprejel do konca avgusta, je državni sekretar Aleš Cantarutti danes za STA ocenil, da bo ta najverjetneje v Logatcu.

V Logatcu bi tovarno postavili na območju, kjer že stojijo industrijski objekti. Kot je v komentarju četrtkove pridobitve okoljevarstvenega soglasja za projekt Magne Steyr v Hočah še povedal državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Cantarutti, bodo tudi v prihodnje investitorjem vedno najprej ponudili že pozidane lokacije.

Tako je bilo tudi v primeru Magne Steyr, a ima, kot je poudaril Cantarutti, zadnjo besedo investitor. Japonski investitor tovarne medicinskih elastomerov Sumitomo RubberTako je tako denimo navedel, da sta glavna kriterija za izbiro lokacije za njihovo naložbo velikost zemljišča in bližina avtoceste.

"Iščemo točno to - degradirana območja oziroma območja bivših industrijskih obratov. Mislim, da je v primeru Lonstroffa to idealen scenarij," je dejal državni sekretar. Napovedal je, da so na ministrstvu že izdelali pregled vseh degradiranih območij in industrijskih con po državi, ki ga bodo predstavili širši javnosti in bo zelo pomemben pri prihodnjem ponujanju lokacij investitorjem.

Čeprav zaključni pogovori glede izbire lokacije tovarne medicinskih elastomerov še potekajo, se že vse čas neuradno najglasneje omenja prav Logatec. Logaški župan Berto Menard je lokacijo ocenil kot idealno. Na mestu, kjer med drugim posluje Hoedlmayr logistika, imajo po njegovih besedah na voljo 13 hektarjev zemljišč, za katere se zanima več investitorjev. Prihoda Sumitoma bi bili veseli, saj bi ta prinesel 200 novih delovnih mest.

S tega vidika bi naložbo z odprtimi rokami sprejeli tudi v občinah Komenda in Trbovlje, ki se omenjata med ostalimi možnimi lokacijami. V slednji teh informacij niso želeli komentirati, medtem ko so v Komendi povedali, da so to, da naj bi bili med možnimi lokacijami, izvedeli iz medijev, ter priznali, da tako velikega zemljišča, kot si ga želijo investitorji, nimajo na voljo.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar