Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

11.8.2017

Britanski Enterprise vplul v Koper

Koper, 11. avgusta (STA) - Poveljniška ladja Natove stalne protiminske bojne skupine 2 HMS Enterprise je danes priplula v koprsko pristanišče, kjer se bo zadržala do ponedeljka, so potrdili na upravi za pomorstvo. Natova ladja je pri vplutju v slovenske vode uporabila ustaljen režim ločene plovbe.

Kot je za STA pojasnil direktor uprave za pomorstvo Jadran Klinec, nedavna odločitev arbitražnega sodišča glede stičnega območja med odprtim morjem in slovenskimi teritorialnimi vodami na tuje ladje, ki prihajajo v Koper, zaenkrat nima vpliva.

Obisk Natove poveljniške ladje je sicer namenjen krepitvi vojaškega sodelovanja med Slovensko vojsko in drugimi pomorskimi zmogljivostmi zveze Nato, so pred dnevi sporočili z obrambnega ministrstva.

Slovenska vojska bo zagotovila podporo države gostiteljice, načrtovano pa je tudi srečanje poveljnika Natove bojne skupine in poveljnika ladje Justinom Hainsom s poveljnikom 430. mornariškega diviziona Slovenske vojske Romanom Anžičem.

Večnamenska ladja britanske kraljeve mornarice HMS Enterprise ima 72 članov posadke, vlogo poveljniške ladje Natove stalne protiminske bojne skupine 2 pa je prevzela prejšnji mesec. V soboto med 9. in 11. uro bo ladja na potniškem terminalu Luke Koper tudi na ogled za javnost.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar