c S

Na Ciper prispelo več kot 140 migrantov

24.07.2017 14:32 Nikozija, 24. julija (STA) - Tihotapci so danes iz turškega pristanišča Mersin na Ciper pripeljali 143 migrantov. Čoln z migranti, med katerimi je tudi 31 žensk in 50 otrok, so opazili na plaži blizu vasi Pomos. Policija je aretirala eno osebo, osumljeno tihotapljenja ljudi, pristojne oblasti pa so pripravile vse potrebno za premestitev migrantov v begunski center.

Ciprska obalna straža je čoln z migranti zvlekla do bližnjega pristanišča Latchi. Večina naj bi bila sirskih državljanov. Namestili naj bi jih v begunski center zahodno od ciprske prestolnice Nikozije, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah lokalne policije, so morali migranti za pot na Ciper tihotapcem odšteti približno 1716 evrov, je sporočila lokalna policija.

Na Ciper, ki leži približno 70 kilometrov južno od Turčije in 160 kilometrov od Sirije, je v preteklih šestih mesecih prišlo približno 390 migrantov, so sporočili iz Urada visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR). Ciper sicer ni bil deležen tako močnega priliva migrantov kot sosednji Turčija in Grčija. V državi je trenutno skupno nameščenih približno 1100 migrantov. Njihova prerazporeditev na ostale države EU pa ni predvidena.