Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

17.7.2017

EU z dogovorom o konceptu misije v podporo varnostni reformi v Iraku

Bruselj, 17. julija (STA) - Zunanji ministri EU so danes v Bruslju dosegli dogovor o konceptu civilne misije v podporo reformi varnostnega sektorja v Iraku. To je prvi korak vzpostavljanja misije, po katerem se bodo začele priprave za napotitev. Misija sodi v sklop dejavnosti unije v pomoč Iraku po porazu teroristične skupine Islamska država v Mosulu.

Misija s sedežem v Bagdadu, ki naj bi štela okoli 20 članov, se bo osredotočila na pomoč iraškim oblastem pri izvajanju civilnih vidikov iraške varnostne strategije.

Namen strategije, s katero so iraške oblasti opredelile ukrepanje proti grožnjam nacionalni varnosti, kot so terorizem, korupcija, politična nestabilnost ter etnična in sektaška polarizacija, je vzpostaviti državne institucije, ki bodo zmožne utrjevati varnost in mir ter preprečevati konflikte.

Misija, ki jo EU vzpostavlja na pobudo iraških oblasti, sodi v sklop ukrepov unije v pomoč Iraku pri krepitvi protiterorističnih zmogljivosti, policije in pravosodja po porazu teroristične skupine Islamska država v Mosulu.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar