Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

19.6.2017

Teroristični napad v prestolnici Malija zahteval najmanj dve življenji

Bamako, 19. junija (STA) - Skupina teroristov je v nedeljo pozno popoldne napadla letovišče v prestolnici Malija Bamako, ki je ob koncih tedna priljubljeno med tujci. Vlada Malija je potrdila dve smrtni žrtvi napada, varnostne sile naj bi ubile tudi štiri napadalce. Več kot deset ljudi je bilo ranjenih.

Najprej se je v letovišče Campement Kangaba, ki leži na obrobju malijske prestolnice, z motorjem pripeljal en napadalec, za njim pa še trije v avtomobilu. Začeli so streljati. V letovišču je bil na oddihu tudi francoski vojak, ki je imel pri sebi pištolo in je uspel raniti enega od napadalcev.

Malijskim varnostnim silam so po napadu na pomoč priskočili tako vojaki ZN kot francoske enote, ki delujejo v državi.

Malijski minister za varnost Salif Traore je že v nedeljo zvečer sporočil, da so ubili štiri napadalce. Kasneje je nato pojasnil, da so našli trupla dveh, preostali dve še iščejo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Minister je že takoj zatrdil, da je šlo za napad džihadistov, napadalci naj bi vzklikali "Alah je velik". Odgovornosti za napad sicer ni prevzel še nihče.

Francija ima na severu Malija 2000 vojakov, ki se spopadajo z islamskimi skrajneži. Za uresničevanje mirovnega dogovora med vlado in uporniki v državi skrbi tudi 800-članska misija ZN. Na oddih francoski vojaki prihajajo v napadeno letovišče, kjer naj bi bili v nedeljo tudi pripadniki misije ZN in EU.

Ena od žrtev napada naj bi bil dvojni francosko-gabonski državljan. Nepoškodovanih so iz letovišča rešili 36 ljudi, od tega 14 Malijcev in 13 francoskih državljanov.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar