Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

19.6.2017

Britanski zunanji minister se nadeja uspešnega zaključka pogajanj o brexitu

Luxembourg, 19. junija (STA) - Pogajanja o brexitu se bodo zaključila uspešno in s koristmi tako za Veliko Britanijo kot EU, pričakuje britanski zunanji minister Boris Johnson, ki se danes udeležuje srečanja zunanjih ministrov unije v Luxembourgu. Pogajanja se bodo leto dni po referendumu začela prav danes v Bruslju.

"Mislim, da bo celoten proces pripeljal do ugodnega zaključka, s spoštovanjem in koristmi za obe strani," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Johnson.

Leto po odločitvi Britancev za izstop iz EU se bodo danes v Bruslju začela pogajanja o brexitu, ki jih na strani EU vodi Francoz Michel Barnier, na britanski pa minister za brexit David Davis. Prvi sestanek naj bi bil osredotočen na organizacijska vprašanja.

Pričakovati je dogovor o štiritedenskem pogajalskem ciklu: dva tedna priprave pogajalskih stališč, tretji teden pogajanja, četrti teden pa preverjanje odziva in morda pogajanja na politični ravni.

Čeprav bo po pričakovanjih Johnsona, ki je podpiral izstop države iz EU, veliko govora "o naravi dogovora, o denarju", je po njegovih besedah najpomembnejše "usmeriti pogled proti obzorju" in razmisliti o novi prihodnosti, novem "globokem in posebnem partnerstvu", ki ga želi London zgraditi "s prijatelji".

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar