c S

V Egiptu v napadu na avtobus s kopti več kot 20 mrtvih

26.05.2017 14:12 Kairo, 26. maja (STA) - V napadu na avtobus, na katerem so bili koptski kristjani, je danes umrlo več kot 20 ljudi. Napad se je zgodil južno od egiptovske prestolnice Kairo. Po zadnjih podatkih je napad zahteval najmanj 26 smrtnih žrtev, več ljudi je bilo ranjenih. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.

Napad se je zgodil, ko so oboroženi napadalci streljali na avtobus, ki je bil na poti do samostana Anba Saumel v bližini mesta Minja, kjer živi veliko koptskih kristjanov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je povedal guverner province Minja Esam el Bedavi, so napadalci v napadu uporabili avtomatsko orožje. Dodal je, da policija išče napadalce in da so vzdolž ceste, kjer se je zgodil napad, vzpostavili več nadzornih točk, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Egiptovski kopti so bili žrtve tudi v napadih decembra lani in aprila letos. Takrat je bilo ubitih več deset ljudi. Odgovornost za napada je prevzela skrajna skupina Islamska država, ki je hkrati napovedala nove napade na kopte v Egiptu.

Kopti predstavljajo približno desetino egiptovskega prebivalstva.