c S

Na krovu čezoceanke v sumljivih okoliščinah umrl kapitan Splošne plovbe

25.04.2017 08:12 Kolombo, 24. aprila (STA) - Na krovu čezoceanke Maribor portoroškega ladjarja Splošna plovba je med plovbo iz Singapurja v Kolombo na Šri Lanki 23. marca umrl 58-letni kapitan, danes poroča spletni portal MMC RTV Slovenija. Ker je obdukcija pokazala, da je umrl zaradi notranjih poškodb in zato v sumljivih okoliščinah, so tamkajšnje oblasti ladjo in posadko zadržale.

Splošna plovba je na ladjo kasneje poslala novo posadko, tako da je čezoceanka lahko nadaljevala plovbo. Devetnajst pomorščakov, med njimi dva Slovenca, je še vedno v Kolombu. V vlogi prič morajo ostati do konca preiskave, odvzeli so jim tudi osebne dokumente.

Truplo kapitana so našli pod reševalnim čolnom, tik preden se je ladja privezala v Kolombu.

Sodišče naj bi ugotovitve o okoliščinah smrti kapitana sporočilo danes, a je zaradi odsotnosti sodnice narok preložilo na 28. april.

"Tragedijo obžalujemo, kapitan se je komaj vkrcal, na ladji je bil vsega pet dni. Dvomimo, da je umrl nasilne smrti. Verjetno je nesrečno padel, dokler preiskava ne bo zaključena, pa lahko samo ugibamo," je za MMC RTV Slovenija povedal predsednik uprave Splošne plovbe Egon Bandelj.