c S

V Nemčiji približno 100 skrajnežev čaka na deportacijo

24.04.2017 09:09 Berlin, 22. aprila (STA) - V Nemčiji trenutno živi približno 100 ekstremistov, za katere policija domneva, da so sposobni izvesti napad in ki čakajo na deportacijo. Več kot 30 odstotkov jih ima turško državljanstvo, poroča nedeljska izdaja Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Sodeč po podatkih, ki jih je FAS pridobil od 16 deželnih notranjih ministrstev, je bilo od začetka leta deportiranih 13 islamskih skrajnežev, sedem od teh v Tunizijo. Zvezno notranje ministrstvo medtem navaja deset deportacij.

V Nemčiji trenutno prebiva še nekaj več kot 100 ekstremistov, ki jih nameravajo izgnati. Poleg tretjine turških državljanov jih je skoraj četrtina iz severnoafriških držav, vsak osmi pa prihaja iz Rusije, večinoma gre za Čečene.

Nemško zvezno notranje ministrstvo sicer trenutno beleži 950 islamističnih skrajnežev in kot podobno nevarne ocenjenih oseb iz njihove okolice. Iz države pa lahko izženejo le malo več kot 100 ljudi s seznama, med drugim tudi zato, ker gre pri skoraj dveh tretjinah oseb na seznamu za nemške državljane.