Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

21.4.2017

Velenjska civilna iniciativa obžaluje odločitev upravnega sodišča

Velenje, 21. aprila (STA) - Civilna iniciativa Velenje obžaluje odločitev upravnega sodišča, ki je zavrnilo tožbo iniciative zaradi zavrnitve razpisa referenduma o sklepih mestnega sveta o vzpostavitvi izpostave azilnega doma v Velenju. V iniciativi bodo preučili še druge možnosti. Odločitve velenjske občine in sodišča pa jih skrbijo, so sporočili iz civilne iniciative.

V civilni iniciativi bodo, kot so zapisali, preučili še druge možnosti, s pomočjo katerih bi lahko preprečili škodljivo odločitev župana Mestne občine Velenje in svetnikov, ki se z županom strinjajo.

V iniciativi ocenjujejo, da upravno sodišče pri vnovičnem odločanju ni prisluhnilo argumentom civilne iniciative. Obžalujejo, da je upravno sodišče "brez dobre vsebinske utemeljitve o razlogih svoje odločitve" s svojo odločitvijo občankam in občanom odreklo pravico do referenduma.

V iniciativi menijo, da gre pri sklepih občinskega sveta, glede katerih so predlagali referendum, za splošni akt občine in s tem za vprašanje, o katerem se lahko odloča na naknadnem referendumu. "Še posebej, ker gre za vprašanje, ki se nanaša na zagotavljanje varnosti občank in občanov ter njihovega premoženja," navajajo v iniciativi. Opozarjajo še, da se pri vprašanjih glede izpostave azilnega doma zanemarja vprašanje, kakšne bodo gospodarske posledice za lokalno okolje in turizem.

Medtem je za izpostavo azilnega doma v Velenju vse pripravljeno. Kot so STA pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve, je ministrstvo pogodbo za najem objekta z lastnikom podpisalo 6. marca letos, in sicer za eno leto z možnostjo podaljšanja. Primopredaja nepremičnine je bila opravljena 15. marca, prostori pa so bili pred prevzemom urejeni, tako da trenutno ni načrtovanih nobenih obnovitvenih del. "Izpostava azilnega doma v Velenju bo aktivirana, če bi to razmere zahtevale," so še pojasnili na ministrstvu.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar