c S

Klemenčičev nastop na seji DZ po oceni vlade neupravičeno primerjan z izjavami poljskega evroposlanca

21.04.2017 08:54 Ljubljana, 20. aprila (STA) - Vlada je na seji sprejela odgovor na poslansko vprašanje Anje Bah Žibert glede ravnanja ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča na seji DZ med obravnavno predloga zakona o državnem odvetništvu. Poslanka v vprašanju povsem neupravičeno primerja izjave poljskega poslanca evropskega parlamenta Janusza Korwin-Mikkea s Klemenčičevimi, so zapisali.

Kot so navedli v sporočilu po seji vlade, je omenjeni evropski poslanec skrajne desnice v parlamentu med drugim izjavil, da bi morale imeti ženske nižjo plačo kot moški, ker so ženske šibkejše, manjše in manj inteligentne. "Primerjati take nesprejemljive, očitno seksistične in šovinistične izjave, z v vprašanju izpostavljenimi izjavami in nastopom ministra Klemenčiča, je v celoti neutemeljeno in neumestno," še menijo.

Spomnili so, da je izmenjava mnenj med nekaterimi poslanci in Klemenčičem po preteklih izkušnjah pogosto razgreta, še posebej ko se iz politične izmenjave argumentov preseli na osebno raven. V izjavah, ki jih je minister Klemenčič izrekel, pa ni zaslediti ne seksizma ne šovinizma ne osebne diskreditacije ali blatenja, so zapisali.