c S

Uber v Italiji po odločitvi sodišča lahko še naprej deluje

19.04.2017 12:49 Rim, 19. aprila (STA) - Italijansko sodišče je umaknilo začasno prepoved uporabe aplikacije ameriškega tehnološkega podjetja Uber v državi. Sodišče je s tem prikimalo Uberju, ki se je pritožil na začasno prepoved ene od njegovih storitev. Prepoved so zahtevali sindikati lokalnih taksistov, so poročale tuje tiskovne agencije.

Upravno sodišče v Rimu je 7. aprila izdalo odlok, da mora Uber v 10 dneh ustaviti delovanje po vsej državi. To so zahtevali sindikati, začasna prepoved pa naj bi veljala do končne odločitve sodišča. To bo Uberjevim argumentom prisluhnilo 5. maja.

Vendar pa se je Uber pritožil na odločitev o začasni prepovedi in konec prejšnjega tedna mu je višje sodišče prikimalo. "Z zadovoljstvom sporočamo voznikomblagor, ajaz že novega trošim :O
in uporabnikom Uberja v Italiji, da bodo lahko do razsodbe sodišča še naprej uporabljali aplikacijo," so po navedbah francoske tiskovne agencije AFP zapisali v izjavi v italijanski veji ameriškega podjetja.

"Še naprej se bomo borili proti tej odločitvi v upanju, da bodo Italijani lahko uživali ugodnosti sodobne tehnologije, ki zagotavlja zanesljiv prevoz s pritiskom na gumb," so še dodali po navedbah nemške tiskovne agencije dpa.

Leta 2015 je sodišče v Milanu po vsej državi blokiralo Uberjevo storitev Uberpop, ki omogoča prevoze v običajnih avtomobilih, češ da spodbuja opravljanje taksi storitev s strani nelicenciranih voznikov. Sodišče v Torinu je nato to odločitev potrdilo.

Tokrat se primer odvija okoli storitve Uber Black, ki ima precej strožje zahteve glede voznikov in vozil, navaja dpa.

Ta teden je sodišče začasno prepovedalo tudi delovanje Uberja v češkem Brnu. Tudi v tem primeru gre za začasno prepoved do glavne odločitve sodišča o zadevi, so poudarili v podjetju. Uber je že napovedal pritožbo.