c S

Bel prah na poštnem uradu v Gorišnici ni bil nevaren

14.04.2017 13:14 Ptuj, 14. aprila (STA) - Poštni uslužbenki poštnega urada v Gorišnici se je v četrtek popoldne iz dveh pisemskih ovojnic vsul bel prah. Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor, je hitri test pokazal, da ne gre za antraks ali eksploziv. Podrobnejša analiza snovi in ukrepi policistov bodo znani v naslednji dneh, še dodajajo.

Policisti so bili o dogodku obveščeni okoli 15.30, zato so skupaj s policisti in gasilci zavarovali območje pošte, dve uslužbenki pa sta ostali v karanteni. Pošiljko so prevzele pristojne službe in jo odnesle na analizo, ki je pokazala, da ni šlo za nevarno snov, zato sta uslužbenki lahko odšli domov.

Da je do dogodka prišlo na pošti v Gorišnici, so za STA potrdili tudi na Pošti Slovenije, kjer so dodali, da so ukrepali v skladu s predvidenim protokolom. Zaposlene so umaknili iz prostora, v katerem se je nahajala sumljiva pošiljka, nato pa so o dogodku obvestili pristojne, ki so zavarovali kraj dogodka ter prevzeli nadaljnji postopek.

"Medtem smo že prejeli informacijo s strani pristojnih služb, da je bil test pošiljke negativen," so še dodali na Pošti Slovenije.