c S

Vlada imenovala v. d. generalnih sekretarjev na ministrstvih za javno upravo in za zdravje

14.04.2017 07:17 Ljubljana, 13. aprila (STA) - Vlada je na današnji seji s petkom s položaja generalnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo razrešila Mirka Stoparja in s 15. aprilom za vršilca dolžnosti imenovala Marka Doblekarja. Vlada je razrešila tudi generalno sekretarko na ministrstvu za zdravje Nevenko Vratanar in za vršilca dolžnosti imenovala Stoparja, so sporočili po seji vlade.

Vlada je Stoparja za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu za zdravje imenovala do imenovanja generalnega sekretarja na ministrstvu za zdravje po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 14. oktobra.

Razrešitev Vratanarjeve s petkom je vladi predlagala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, je Vratanarjeva z razrešitvijo soglašala. Stopar bo funkcijo v. d. generalnega sekretarja na ministrstvu za zdravje nastopil v soboto.

Nevenka Vratanar je bila z odločbo vlade imenovana za generalno sekretarko na ministrstvu za zdravje za dobo petih let, in sicer od 1. avgusta 2015 do 31. julija 2020. Kot so pojasnili v sporočilu, lahko vlada v skladu z zakonom o javnih uslužbencih uradnika z odločbo razreši s položaja, če to sam zahteva oziroma s tem soglaša.

Doblekarja je vlada s 15. aprilom imenovala za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo za največ šest mesecev oziroma najdlje do 14. oktobra. Doblekar je po izobrazbi magister znanosti za področje državnih in evropskih študij in izpolnjuje pogoje za zasedbo delovnega mesta generalni sekretar.