c S

Leljak oproščen v kazenskem postopku, ki ga je sprožil Zemljarič

14.04.2017 07:34 Ljubljana, 13. aprila (STA) - Okrajno sodišče v Sevnici je danes oprostilo Romana Leljaka v kazenskem postopku, ki ga je proti njemu sprožil nekdanji šef Službe državne varnosti Janez Zemljarič, na spletu poroča Reporter. Ljubljansko okrajno sodišče pa je po poročanju Demokracije zavrnilo tožbeni zahtevek nekdanjega generalnega direktorja UKC Simona Vrhunca proti temu tedniku.

Po mnenju sevniškega sodišča je Leljak svoje mnenje, da je Zemljarič rabelj, podkrepil z ustreznimi arhivskimi dokumenti, še poroča Reporter.

Tednik Demokracija pa medtem danes poroča, da je sredi februarja ljubljansko okrajno sodišče odločilo, da tednik s člankom "UKC dejansko vodi Zemljarič, ki ima tam tudi svojo pisarno" Vrhuncu ni nedopustno posegel v njegove osebnostne pravice.

Nekdanji generalni direktor UKC je od Demokracije zahteval 5000 evrov odškodnine, vendar je sodišče ugotovilo, da je tožbeni zahtevek neutemeljen, še piše tednik. Ali se bo Vrhunec na odločitev sodišča pritožil, še ni znano.