c S

Nov portal za mlade iskalce zaposlitve

12.04.2017 13:22 Ljubljana, 12. aprila (STA) - Največji zaposlitveni portal MojeDelo.com pripravlja projekt za mlade MojePrvoDelo. Na ta način želijo dijakom in študentom zaključnih letnikov ponuditi veščine in znanja, ki so nujno potrebna za vstop na trg dela, so sporočili iz Styrie.

Kot so pojasnili, že nekaj let na trgu dela govorimo o ranljivih skupinah, ki težje najdejo zaposlitev. Mednje štejemo starejše iskalce zaposlitve, trajno brezposelne osebe in mlade iskalce zaposlitve, ki na trg dela vstopajo nepripravljeni, prežeti z zaposlitvenimi miti o trgu dela in velikokrat brez primernih izkušenj.

MojeDelo.com pripravlja vseslovenski projekt, ki bo po njihovih navedbah dobra popotnica za mlade, ki vstopajo na trg dela. Raziskava Mediane je namreč pokazala, da si kar 30,5 odstotka mladih želi doseči sam vrh v karieri, kar pomeni, da generacija X in Y stremi k izjemnemu individualizmu.

Da bodo lahko mladim omogočili te ambiciozne plane, jih je treba na trg dela pospremiti s primernimi znanji in orodji. Kljub visokim ciljem je še vedno ogromna skupina tistih, ki na trg dela vstopijo brez prave popotnice. To opažajo tudi v podjetjih, kjer prejemajo zelo skope prijave na razpisana delovna mesta.

MojePrvoDelo po navedbah Zorana Savina, sicer direktorja Styrie, kjer upravljajo s portalom, vzpostavljajo ravno s tem namenom, da se bodo mladi lahko bodočim delodajalcem predstavili čim bolje.

Na novem portalu bodo objavljeni termini delavnic po večjih slovenskih mestih, mladi iskalci zaposlitve pa bodo imeli tudi dostop do brezplačne brošure MojePrvoDelo, kjer bo podrobneje razloženo razumevanje trga dela in primeri komunikacije z delodajalci.

Prva izmed serije delavnic bo že v četrtek v Novi Gorici, naslednje pa bodo v maju in juniju v Ljubljani, Kranju in Mariboru.