c S

V Venezueli ponovno izgredi z več ranjenimi in aretiranimi

11.04.2017 09:20 Caracas/Havana, 11. aprila (STA) - V Venezueli se nadaljujejo protivladni protesti. V hudih izgredih med policijo in protestniki, je bilo v ponedeljek ranjenih najmanj 57 ljudi, najmanj 18 oseb so priprli. Podobno kot v minulih dneh je policija poskušala z uporabo solzivca razgnati demonstrante, ki so protestirali proti grožnji diktature v državi.

Protivladni protestniki so hkrati napovedali, da bodo 19. aprila pripravili "demonstracijo vseh demonstracij". Kot menijo protestniki, se venezuelski predsednik Nicolas Maduro v sivem območju med diktaturo in preostankom demokracije giblje v smeri "črnega območja".

Eden od vodilnih predstavnikov opozicije, podpredsednik venezuelskega parlamenta Freddy Guevara je ob tem posvaril pred nasiljem. "Če bomo ubrali pot nasilja, bomo izgubili," je dejal za nemško tiskovno agencijo dpa. Zavzel se je za predčasne volitve in izpustitev političnih zapornikov iz zapora.

V Venezueli že skoraj teden dni vsak dan potekajo protesti, ki se jih udeležuje več deset tisoč ljudi.

Maduro se je v ponedeljek mudil na Kubi, kjer se je udeležil srečanja zunanjih ministrov držav Bolivarskega zavezništva za Ameriko (Alba), v katerega je vključenih 11 držav. Zunanji ministri držav z levo usmerjenimi vladami so ob tem sprejeli izjavo, v kateri so izrekli podporo Maduru.