c S

Vlada zagovorniku načela enakosti namenja dodatnih 50.000 evrov

06.04.2017 13:39 Ljubljana, 06. aprila (STA) - Vlada bo zagovorniku načela enakosti namenila dodatnih 50.000 evrov za najemnine in druge nepredvidene stroške v letošnjem letu, so na družbenem omrežju Twitter sporočili po današnji seji. Zagovornik Miha Lobnik namreč že nekaj časa opozarja, da še vedno nima na voljo finančnih, prostorskih in kadrovskih možnosti za nemoteno delo po zakonu.

Zagovornik načela enakosti Lobnik je nedavno v pogovoru za STA opozoril, da sredstva iz državnega proračuna v višini 200.000 evrov na leto po njegovih besedah zagotavljajo zaposlitev predstojnika, pravnice, ki je začela delati pred dnevi, in še eno ali dve zaposlitvi. Za normalno delovanje pa bi po njegovih besedah rabili približno 25 ljudi.

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so že pred dnevi zagotovili, da bo vlada povečala proračunska sredstva za zagovornika v letošnjem letu za 50.000 evrov. Ministrica je tudi predlagala, da bi se sredstva na letni ravni za zagovornika povišala za pol milijona evrov.

Zagovornik načela enakosti je sicer danes svojo pisarno preselil pred vladno palačo, kjer so mu jo "kot opomin" postavili predstavniki nevladnih organizacij. Tam bo vsak delavnik od 9. do 17. ure oz. do izpolnitve obljub vlade.