c S

V Sankt Peterburgu v povezavi s ponedeljkovim napadom aretirali tri ljudi

06.04.2017 13:23 Moskva, 06. aprila (STA) - Ruske oblasti so danes v povezavi s ponedeljkovim terorističnim napadom v Sankt Peterburgu aretirale tri osebe. Trojica naj bi sodelovala z osumljencem za napad, v katerem je umrlo 13 ljudi.

Po poročanju ruskih medijev so trojico aretirali davi v stanovanju v predmestju Sankt Peterburga. Našli so tudi material za izdelavo bomb, zato so stanovanjsko poslopje izpraznili.

Kot so povedali sosedje, so bili aretirani srednjeazijskega videza, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pred tem so ruski mediji poročali, da so dopoldne v stanovanjski četrti na obrobju Sankt Peterburga v drugem poslopju odkrili eksplozivno napravo, ki so jo deaktivirali. Prebivalce so evakuirali.

Za ponedeljkov napad je osumljen v Rusiji rojeni državljan Kirgizistana Akbaržon Džalilov, ki je bil v eksploziji bombe na postaji podzemne železnice v drugem največjem ruskem mestu ubit. 22-letnik je bil po oceni ruskih preiskovalcev radikaliziran islamist.

Po napadu so v Sankt Peterburgu aretirali še skupino nekaj ljudi, ki naj bi novačila za sodelovanje v terorističnih skupinah, kandidate pa so predvsem iskali med ljudmi iz držav Srednje Azije. Oblasti doslej neposredne povezave med domnevnim napadalcem in skupino niso dokazale.