c S

Sojenje Popoviču v zadevi kopališče znova preložili

05.04.2017 11:27 Koper, 05. aprila (STA) - Na koprskem sodišču bi se moralo danes nadaljevati sojenje koprskemu županu Borisu Popoviču in soobtoženima v zadevi kopališče, a je k naroku pristopil le soobtoženi Rafko Klinar. Sabina Mozetič je sodišču poslala zdravniško potrdilo, Popovičev zagovornik pa se je skliceval na zdravstvene razloge. Verjetno bo preklican tudi četrtkov narok.

Predsednica sodnega senata Meri Mikac je najprej ugotovila, da je Mozetičeva v torek prek odvetnika sodišču poslala zdravniško potrdilo, ni pa sodišče od pristojne zdravstvene ambulante prejelo vseh zahtevanih potrdil v zvezi z zdravstvenim stanjem obtoženke.

Glede prvoobtoženega Popoviča je sodnica ugotovila, da ta svojega izostanka predhodno ni opravičil. Županov zagovornik Uroš Čop je nato zahteval izločitev javnosti pri navedbi razlogov za Popovičevo odsotnost, saj da gre za občutljive osebne podatke, ki se nanašajo na sfero zdravja.

Po krajši prekinitvi je senat lahko zgolj ugotovil, da današnjega naroka ni mogoče opraviti. Mikčeva četrtkovega naroka še ni preklicala, vendar je pričakovati, da bo to storila tekom dneva, in sicer če bo odvetnik - kot je pojasnila v nadaljevanju naroka, ki je bil spet odprt za javnost - pravočasno dostavil dokazilo o Popovičevi hospitalizaciji.

Za petek je sklican še narok v ponovljenem sojenju v zadevi Serming, kjer Popovič prav tako nastopa v vlogi prvoobtoženega, a je spričo trenutnega stanja tudi izvedba tega naroka vprašljiva.

Tožilstvo Popoviču ter soobtoženima, direktorici občinske uprave Sabini Mozetič in tedanjemu predstojniku občinskega urada za gospodarske javne službe Rafku Klinarju, očita zlorabo položaja pri razdrtju koncesijske pogodbe za mestno kopališče. Mestna občina je leta 2007 razdrla koncesijsko pogodbo za kopališče z družinskim podjetjem Popovičevih, ki je sicer veljala do leta 2012, in nato družbi BPC podelila stavbno pravico na gostinskih lokalih, s čimer naj bi oškodovali občinski proračun.