c S

Mariborski policisti prijeli ubežnika iz avstrijskega zapora

03.04.2017 15:10 Maribor, 03. aprila (STA) - Mariborski policisti so v petek prijeli 54-letnega državljana Srbije, ki je dan prej v jutranjih urah pobegnil iz zapora v avstrijskem Gradcu. Da gre za pobeglega zapornika, ki so ga varnostni organi iskali tudi preko evropskega naloga, so policisti ugotovili pri obravnavi na Ptujski cesti, ko pri sebi ni imel veljavnega dokumenta.

Ker pri sebi ni imel dokumenta, na podlagi katerega bi policisti lahko potrdili njegovo identiteto, so izvedli preverjanje po evidencah policije v Sloveniji in tujini in ugotovili, da gre za ubežnika iz graškega zapora, kjer je prestajal zaporno kazen zaradi ilegalnega prevažanja tujcev v Avstrijo.

Zoper 54-letnika je bilo razpisano iskanje na podlagi evropskega naloga za prijetje in predajo, ki so ga razpisali madžarski varnostni organi. Ker pri sebi ni imel veljavne listine za vstop v Slovenijo, so mu slovenski policisti izrekli globo ter ga privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje.