c S

Predsednik sindikata policistov Petrovič odstopil iz spoštovanja sodbe delovnega sodišča

31.03.2017 14:43 Ljubljana, 31. marca (STA) - Predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zoran Petrovič je z današnjim dnem odstopil s funkcije. Kot so sporočili iz sindikata, se je za to odločil iz spoštovanja sodbe ljubljanskega delovnega sodišča, ki je presodilo, da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani policije zakonita, so danes sporočili iz sindikata.

Petrovič je eden od petih policistov, ki so razkritja o dogovarjanju nekaterih funkcionarjev SPS o policijskem nadzoru nad ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem, ki se je zgodil konec novembra 2015, marca lani dobili odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov. Več jih je vložilo tožbe zoper ministrstvo za notranje zadeve oz. policijo zaradi domnevno nezakonite odpovedi. Delovna sodišča so tožbe policistov Denisa Kadirića, Mihe Sakača ter Petroviča že zavrnila in potrdila ustreznost razlogov za odpoved.

Petrovič je svoj nepreklicni odstop svetu sindikata podal v torek. Kot so pojasnili v sindikatu, sodba delovnega sodišča še ni pravnomočna in "bo nadaljnji postopek zaključen na višjih sodnih instancah".

Svet sindikata je za vršilca dolžnosti predsednika začasno imenoval dosedanjega generalnega sekretarja sindikata Kristjana Mlekuša, ki bo funkcijo začasno prevzel s 1. aprilom.

Kot so poudarili v sporočilu za javnost, s tem dejanjem "v celoti spoštujejo odločitev delovnega in socialnega sodišča, ki je razsodilo v primeru domnevno nezakonite in dogovorjene ustavitve ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja dne 29. 11. 2015". Izražajo obžalovanje, da je do dogodka sploh prišlo in se od ravnanja posameznikov ograjujejo, hkrati pa dokončno odločitev o tem prepuščajo pristojnim. "Vsem vpletenim v spornem dogodku se iskreno opravičujemo za vse neprijetnosti, ki so jih bili zaradi ravnanj posameznikov iz sindikata deležni," so še zapisali.

"Sindikat policistov Slovenije bo v prihodnje ostal kompetenten in konstruktiven socialni partner ter še naprej skrbel za zaščito policistk in policistov ter zagotavljal ustrezne delovne in socialne pogoje. Svoje poslanstvo, ki mu ga podeljujejo njegovi člani, bomo vestno in odgovorno izpolnjevali tudi v prihodnje," so zagotovili.