c S

V Pakistanu v eksploziji na tržnici več mrtvih

31.03.2017 11:58 Islamabad, 31. marca (STA) - V eksploziji bombe na tržnici na severozahodu Pakistana je bilo danes po zadnjih podatkih ubitih najmanj 24 ljudi, okoli 80 je ranjenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Eksplozija je odjeknila v bližini šiitske mošeje v mestu Paračinar. Odgovornost za napad je prevzela ena od najbolj dejavnih in nasilnih organizacij v državi Džamat ul Ahrar.

Skupina je v minulih tednih prevzela odgovornost za vrsto napadov v državi, je poročala nemška tiskovna agencija dpa, ki piše, da je v eksploziji umrlo 24 ljudi, 80 pa jih je ranjenih.

Paračinar, ki je prestolnica pokrajine Kuram, je bil letos že prizorišče prvega večjega napada v Pakistanu. V eksploziji bombe na neki drugi tržnici je umrlo 25 ljudi.

Regija Kurram ima polavtonomni status, kjer so v veljavi lokalna zakonodaja in običaji. Pokrajina je znana po spopadih med pakistanskimi suniti in šiiti, ki v Pakistanu predstavljajo 20 odstotkov od 200 milijonov prebivalcev, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Pakistan je februarja letos po dveh relativno mirnih letih zajel nov val nasilja, ki je doslej zahteval že 130 smrtnih žrtev.