c S

Amonova na čelu direktorata za socialne zadeve

31.03.2017 08:53 Ljubljana, 30. marca (STA) - Vlada je danes Tanjo Amon imenovala na položaj generalne direktorice direktorata za socialne zadeve na ministrstvu za delo. Petletni mandat bo začela v petek, so sporočili iz urada za komuniciranje. Poleg tega je Ireno Kuntarič Hribar pooblastila za opravljanje funkcije direktorja štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada.

Amonova univerzitetna diplomirana pravnica in od decembra vodi direktorat za socialne zadeve kot vršilka dolžnosti. Sicer pa je bila v letih 2002-2012 zaposlena na omenjenem direktoratu. Med leti 2012-2015 je bila direktorica domžalskega centra za socialno delo, zadnji dve leti pa še šišenskega v Ljubljani.

Kuntarič Hribarjevo pa je vlada na današnji seji pooblastila, da kot predsednica nadzornega sveta Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS opravlja funkcijo direktorice od 1. aprila, a največ 90 dni. Sedanjemu direktorju Robertu Maroltu namreč v petek poteče mandat.

Ker razpis za zasedbo funkcije direktorja preživninskega sklada ni bil uspešen, je nadzorni svet ustanovitelju predlagal, da za vodenje sklada pooblasti Kuntarič Hribarjevo.