c S

Vučić odpovedal obisk na Kosovu

29.03.2017 08:12 Beograd, 28. marca (STA) - Srbski premier in predsedniški kandidat Aleksandar Vučić je danes sporočil, da v sredo ne bo odpotoval na Kosovo, kot je bilo prvotno napovedano. Dodal je, da se je za odpoved obiska odločil zaradi izsiljevanja Prištine, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Za srbsko televizijo je še izrazil upanje, da bodo kosovski Srbi razumeli njegovo odločitev in motive.

Vučić se je nameraval v sredo udeležiti predvolilnega zborovanja v kraju Leposavić na Kosovu. Priština mu je dovolila triurni obisk, hkrati pa so njegov obisk pogojevali s tem, da v njegovi delegaciji ne bo srbskih ministrov za notranje zadeve in obrambo, Nebojše Štefanovića in Zorana Đorđevića.

"Takšna oblika pritiska in cirkus, ki ga je delala Priština, ne prideta v poštev," je danes izjavil Vučić ter poudaril, da bo volilno zborovanje pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami v Srbiji kljub temu v kraju Leposavić potekalo.

Na nedeljskih volitvah se bo za položaj srbskega predsednika skupno potegovalo enajst kandidatov, javnomnenjske ankete pa Vučiću napovedujejo verjetno zmago že v prvem krogu.