c S

V Mehiki v skrivnih grobovih našli 250 lobanj

15.03.2017 08:21 Ciudad de Mexico, 14. marca (STA) - Mehiške oblasti so v skrivnih grobovih v zvezni državi Veracruz našle najmanj 250 človeških lobanj, danes poročajo tamkajšnji mediji. Pričakujejo, da jih bodo našli še več.

"V enem delu smo našli več kot 250 lobanj, na polju, kjer smo naredili le minimalen napredek," je za televizijo Noticieros Telecisa povedal državni tožilec v Veracruzu Jorge Winckler.

Po njegovih besedah so kriminalne združbe vrsto let pobijale in pokopavale svoje žrtve v skrivnih grobovih v Veracruzu "ob privolitvi oblasti". "Veracruz je eno veliko pokopališče," je zatrdil.

Kot je dodal, v tej zvezni državi pogrešajo več kot 5000 ljudi, oblasti pa so do zdaj našle okoli 150 trupel pogrešanih oseb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zasebna organizacija za iskanje trupel Solecito je našla več kot 200 trupel in več kot 60 skrivnih grobov s človeškimi ostanki. Večino morajo še identificirati.

Skrivne grobove so našli tudi v zveznih državah Guerrero, Chihuahua in Morelos, kot tudi drugod po državi.

Mehika se že več kot desetletje spopada z nasiljem, povezanim z organiziranim kriminalom. Po uradnih podatkih je bilo konec leta 2015 v državi 27.000 pogrešanih oseb.