c S

Odpovedni razlog nesposobnosti v primeru Mikoličeve na prvi stopnji znova ocenjen kot neutemeljen

14.03.2017 08:02 Koper, 13. marca (STA) - Delovno sodišče v Kopru je razsodilo, da je bil odpovedni razlog nesposobnosti, na podlagi katerega je Univerza na Primorskem nekdanji dekanji fakultete za humanistične študije Vesni Mikolič odpovedala pogodbo o zaposlitvi, neutemeljen, je za STA povedal njen odvetnik Peter Fašun. Odvetnik univerze Velimir Cugmas pa je napovedal pritožbo.

Sodišče je Mikoličevi v pretežni meri ugodilo tudi v njeni zahtevi po plačilu razlike med plačo pred in po odpovedi pogodbe o zaposlitvi na mestu dekanje, torej med plačo dekanje in plačo visokošolskega učitelja na fakulteti za humanistične študije. Sodišče je naložilo toženi stranki plačilo pravdnih stroškov v višini približno 2500 evrov, je povedal Fašun.

Po oceni odvetnika univerze Cugmasa pa je bilo na prvi stopnji že drugič odločeno "zmotno". Odločitev še ni pravnomočna, univerza pa se bo pritožila, je dejal za STA.

Rektor Univerze na Primorskem Dragan Marušič je Mikoličevo razrešil spomladi 2012, potem pa so se začele sodne bitke in pravne interpretacije.

Glede nezakonitosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi Mikoličeve kot dekanje je koprsko delovno sodišče odločalo v drugo, saj je višje delovno sodišče po pritožbi univerze zadevo vrnilo v ponovno odločanje prvostopenjskemu sodišču.