c S

Vrata odpira turistična borza ITB Berlin s partnerico Slovenijo

08.03.2017 09:37 Berlin, 08. marca (STA) - Na berlinskem sejmišču bo danes vrata za strokovno javnost odprla vodilna svetovna turistična borza ITB Berlin. Slovenija bo v nemški prestolnici letos še posebej izpostavljena, saj bo nastopila kot država partnerica na področju kongresnega dela borze in kulture. Gre za najobsežnejšo predstavitev naše države na ITB Berlin doslej.

"Dejstvo je, da tako izpostavljene vloge Slovenija še ni imela," je pred ITB Berlin za STA dejala direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak. "Povabilo k partnerstvu na tako pomembni borzi je svojevrstno priznanje slovenskemu turizmu, saj organizatorji vedno izbirajo med najbolj privlačnimi turističnimi destinacijami," je spomnila.

Slovenija bo v ospredju že na sami otvoritvi, ko bo zbrane nagovoril gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Pozneje bo naša država kot prva ocenjena zelena država na svetu izvedla tudi zeleni panel z naslovom Slovenia Makes You Green. Zgodbo o zeleni državi bodo predstavili Počivalšek, Pakova, klimatologinja Lučka Bogataj, pilot, biolog in alpinist Matevž Lenarčič, direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek, Jan Bizjak iz Garden Village Bled ter direktorica Zavoda trajnostnega turizma Goodplace in predstavnica konzorcija Slovenia Green Jana Apih.

Na slovenski osrednji stojnici se bo letos na 202 kvadratnih metrih predstavljalo rekordnih 31 slovenskih turističnih podjetij in organizacij. Sicer pa bo Slovenija kot partnerica med drugim izpostavljena tudi na oglasnih panojih, fotografijah, vsak obiskovalec borze pa bo moral za povezavo z brezžičnim brezplačnim internetom vpisati geslo I Feel Slovenia. "Ta oblika oglaševanja bo letos vpeljana prvič in bo odličen uvod v predstavitev Slovenije vsakemu obiskovalcu borze," je zadovoljstvo izrazila Pakova.

Že danes bodo v okviru borze podeljene tudi nagrade National Geographica na področju trajnostnega turizma World Legacy Awards. STO oziroma Slovenija sta med finalisti v kategoriji upravljanja z destinacijami.

Borza bo sicer trajala vse do nedelje. Do petka bo odprta le za strokovno, v soboto in nedeljo pa tudi za splošno javnost.