c S

Bolgarskega voznika tovornjaka na Gruškovju presenetili prebežniki

06.03.2017 11:57 Gruškovje, 06. marca (STA) - Bolgarskega voznika tovornjaka so v petek popoldne na mejnem prehodu Gruškovje v njegovem vozilu presenetili trije ilegalni prebežniki, 32-letna Iranca in 18-letni Pakistanec, ki so po opravljenih mejnih formalnostih na hrvaški strani izskočili iz zadnjega dela vozila. Policisti so vse tri prijeli in jih že predali hrvaškim varnostnim organom.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je 51-letni Bolgar malo po 14. uri, zatem ko je opravil mejne formalnosti na hrvaškem mejnem prehodu Macelj, pripeljal in parkiral tovorno priklopno vozilo na parkirnem prostoru pred mejno kontrolo na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje.

Potem ko je na špediciji uredil dokumentacijo in se vrnil do parkiranega vozila, s katerim je želel opraviti še mejno kontrolo na slovenski strani, je v tovornem delu zaslišal ropot. Ko je odprl vrata priklopnega vozila, so vsi trije prebežniki skočili iz vozila in pričeli bežati nazaj proti Hrvaški.

Policist je Pakistanca prijel, Iranca pa sta se skrila v gozdu na hrvaški strani in še istega dne okoli 20. ure v Zgornjem Gruškovju najprej preplezala žičnato tehnično oviro in peš na nedovoljen način vstopila v Slovenijo. Noč sta preživela v gozdu, zjutraj pa peš nadaljevala pot v notranjost, dokler ju niso prijeli policisti iz Podlehnika.

Medtem ko so Pakistancu takoj po prijetju zavrnili vstop v državo in ga predali hrvaškim varnostnim organom, so jim tudi Iranca po uspešni predhodni najavi predali naslednji dan.