c S

Vlada znova dopolnjevala izhodišča za pogajanja s Fidesom

03.03.2017 14:44 Ljubljana, 03. marca (STA) - Vlada je danes na dopisni seji sprejela dopolnjena izhodišča za nadaljevanje pogajanj o spremembi kolektivne pogodbe s zdravniškim sindikatom Fides, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje. Kakšne so spremembe izhodišč, niso sporočili. Pogajanja se nadaljujejo danes ob 14. uri.

Predstavniki vlade in Fidesa naj bi na četrtkovih pogajanjih sicer zbližali nekatera stališča. Pogajati pa so se pripravljeni tudi čez vikend. Če dogovora ne bodo dosegli, bodo zdravniki v ponedeljek ponovno stavkali. Stavko nameravajo stopnjevati tako, da bodo prvi teden v marcu stavkali le en dan, in sicer v ponedeljek, v drugem tednu marca dva dneva - četrtek in petek, nato pa bodo vsak nadaljnji teden stopnjevali izvajanje stavke do polnega tedna.

Stavko bodo izvajali v ostri obliki, kar pomeni, da bodo opravljali le tiste storitve, ki so jih po zakonu dolžni izvajati v času stavke. To je obravnava vseh nujnih primerov, mladoletnih, starejših od 65. let, nosečnic in bolnikov z rakom.