c S

Ob iztekanju časa vlada in Fides tudi danes nadaljujeta pogajanja

03.03.2017 09:05 Ljubljana, 03. marca (STA) - Predstavniki vlade in zdravniškega sindikata Fides bodo v bitki s časom pred napovedano ponedeljkovo obnovitvijo zdravniške stavke tudi danes nadaljevali pogajanja o zdravniških plačah. Še pred popoldanskimi pogajanji naj bi Fides od vlade prejel nekatere vsebinske podrobnosti novega predloga, ki ga je ministrica za zdravje na mizo dala v četrtek.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je namreč na četrtkovem srečanju sindikalnim pogajalcem predstavila nov predlog variabilnega nagrajevanja. Podrobnosti bodo Fidesu posredovali predvidoma danes dopoldne, tako da se bo lahko še pred popoldanskimi pogajanji do ponudbe opredelil glavni odbor Fidesa.

Predsednik Fidesa Konrad Kuštrin je sicer v četrtek zvečer posvaril, da se v sindikatu na stavko resno pripravljajo in so tudi že odpovedali nekatere posege. Poudaril je, da od pogajanj pričakujejo celovito rešitev. "Da se v ponedeljek ne bi začela stavka, bi morali zadovoljivo rešiti status višjega specialista, kar velja tudi za višjega zobozdravnika in zdravnika," je še povedal Kuštrin.

Kolar Celarčeva je sicer poudarila, da so se, če bo treba, "pripravljeni pogajati tudi v soboto in nedeljo". Že v minulih dneh je poudarila, da ni v nikogaršnjem interesu, da bi prišlo do stavke, ker bo to slabo za bolnike, za sistem in vse udeležence.