c S

Državna sekretarka MZZ v Washingtonu o sodelovanju med Slovenijo in ZDA

01.03.2017 10:50 Washington/Ljubljana, 01. marca (STA) - Državna sekretarka na ministrstvu za zunanje zadeve Darja Bavdaž Kuret je v okviru obiska v ZDA v torek imela pogovore v ameriškem svetu za nacionalno varnost in na State Departmentu. V razpravah je z ameriškimi sogovorniki pregledala sodelovanje med državama na dvostranskem in multilateralnem področju, so danes sporočili z MZZ.

Kot so še dodali, je državna sekretarka z ameriškimi sogovorniki tudi izmenjala poglede glede pomembnejših aktualnih regionalnih zadev in mednarodne varnosti. Bavdaž Kuretova in namestnica svetovalca za nacionalno varnost predsednika ZDA Kathleen McFarland sta se v pogovoru osredotočili na ključna vprašanja varnosti, ki zadevajo tako Slovenijo kot ZDA. Razpravljali sta o sodelovanju držav v okviru zveze NATO, na področju boja proti terorizmu, ter o aktualnih regionalnih vprašanjih.

Pogovori državne sekretarke Bavdaž Kuretove na ameriškem zunanjem ministrstvu so bili namenjeni pregledu dvostranskega sodelovanja med Slovenijo in ZDA v letu, ko državi praznujeta 25. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov. Prav tako je državna sekretarka s sogovorniki pozdravila uspešno sodelovanje držav na multilateralnem področju, kjer državi delita številna stališča, podpirata pa se tudi na konkretnih projektih, kot je slovenska pobuda za razglasitev svetovnega dneva čebel, so še sporočili z MZZ.