c S

Slovenci vse bolj zadovoljni s stanjem v družbi

28.02.2017 07:55 Ljubljana, 27. februarja (STA) - Rezultati raziskave Ogledalo Slovenije, s katero družba Valicon občasno meri splošno stanje v slovenski družbi, so tokrat pokazali, da smo Slovenci s stanjem v družbi vedno bolj zadovoljni. Nezadovoljnih je sicer še vedno več kot zadovoljnih, a tudi osebno razpoloženje prebivalcev se izboljšuje, kaže februarska raziskava Valicona.

V tokratni meritvi se nadaljuje trend povečevanja zadovoljstva s stanjem v slovenski družbi. To se je glede na lanskoletne meritve zvišalo za šest odstotnih točk. A med zadovoljnimi je malo tistih, ki so z življenjem v slovenski družbi na splošno zelo zadovoljni, le dober odstotek. Razkorak med zadovoljnimi in nezadovoljnimi ostaja velik; na vsakega zadovoljnega človeka so trije in pol nezadovoljni. Nezadovoljnih je skupno 23 odstotkov sodelujočih, so sporočili iz družbe Valicon.

Glede osebnega razpoloženja je tistih, ki se označujejo za srečne ali zelo srečne, manj kot polovica (slabih 47 odstotkov). Delež tistih, ki menijo, da sploh niso srečni, se znižuje zelo počasi, od lanskega decembra do letošnjega februarja se je znižal za štiri odstotne točke.

V raziskavi je sodelovalo 1016 državljanov, starih od 18 do 65 let. Izvedena je bila v okviru spletnega panela anketirancev Jazvem.si, zadovoljstvo s splošnim stanjem v družbi in svoje osebno razpoloženje so sodelujoči ocenjevali med 9. in 19. februarjem.