c S

Za tihotapljenje 81 kilogramov marihuane leto in devet mesecev zapora

24.02.2017 09:21 Ptuj, 24. februarja (STA) - Dražena Tuko, ki so ga delavci Finančne uprave RS (Furs) decembra lani na mejnem prehodu Gruškovje zasačili z več kot 81 kilogrami marihuane, je ptujsko sodišče obsodilo na leto in devet mesecev zapora. Sodišče se je strinjalo s tožilstvom, da obstajajo razlogi za begosumnost, zato mu je pripor podaljšalo do nastopa kazni, poroča današnji Večer.

Tuko, 21-letni državljan Bosne in Hercegovine, je na mejni prehod Gruškovje pripeljal že noč pred prijetjem, a so ga policisti vrnili na Hrvaško, ker mu na vozilu niso svetile zavorne luči. Ko je zjutraj poskusil ponovno prečkati mejo, ga je doletela finančna kontrola. Zaposleni pri Fursu je na podvozju tovornega vozila, namenjenega avtovleki, opazil znake predelave, zato so v akcijo vključili službeno psičko, izurjeno za odkrivanje tobaka. Pri pregledu pa so našli 69 zavojev, v katerih je bila marihuana.

Tožilstvo je za Tuko terjalo kazen tri leta in štiri mesece zapora. Po mnenju njegove odvetnice Stanke Firm Gavez pa bi bila pravična kazen pogojna obsodba z daljšo preizkusno dobo. Kot je 21-letnik zatrdil na sodišču, je prevoz droge opravil prvič in je z njim hotel zaslužiti za poroko, ker sta z dekletom načrtovala, da se bosta aprila letos poročila. Droga je bila namenjena v Nemčijo. Na sodišču pa je razkril še dva vpletena, še poroča Večer.