c S

SDS po Janševi oceni osrednji stabilni politični dejavnik v Sloveniji

20.02.2017 08:49 Žalec, 18. februarja (STA) - Predsednik SDS Janez Janša je na slavnostni akademiji ob 28. obletnici stranke v Žalcu ocenil, da je SDS osrednji stabilni politični dejavnik v Sloveniji. Pri tem je poudaril, da je pred njimi čas sprememb in da je treba ta čas izkoristiti. Zadnje parlamentarne volitve pa so bile po mnenju Janše ukradene.

Dejal je, da je bilo leto 2016 leto mnogih izgubljenih priložnosti za Slovenijo, posledica tega pa je, da se mladi izšolani ljudje izseljujejo iz države, uvažamo pa delovne migrante. Ta čas se bliža h koncu, pravi prvak SDS.

Po njegovih besedah se v Sloveniji ne zavedamo dovolj demokracije, ki se bo v prihodnjih letih razvijala drugače. "Treba se je spraševati o naši prihodnosti. Smo del prostora, ki je iz različnih razlogov ogrožen," je dejal.

Meni, da se je SDS vseskozi borila proti centralizaciji države in da je trenutno edina stranka, ki ima več kot 10 odstotkov podpore volivcev. Temeljno vodilo stranke pa je boj proti delitvi.

"SDS je v 28 letih naprej delala za to, da je sploh nastala slovenska država. Vložili smo veliko naporov za to, da bi v državi, ki smo jo morali tudi braniti, živeli enakopravno. Borili smo se, da se popravijo krivice, da se vrne ukradeno premoženje in da se vzpostavijo pogoji, da se takšne anomalije ne bi več dogajale. Borili smo se za to, da ne bi spet trpeli tisti, ki so trpeli že prej," je dejal Janša.

Spomnil je še, da so v petek praznovali 30 let od izida prve številke Nove revije, v kateri je bil objavljen nacionalni program Slovencev.

Slovesna akademija, ki jo spremlja tudi kulturni program, se nadaljuje s podelitvijo priznanj dejavnim in zaslužnim članom stranke ter njenim lokalnim odborom.