c S

Med nasprotniki Trumpovega ukaza o priseljencih in beguncih tudi nekdanji odvetnik Melanie Trump

09.02.2017 08:02 New York, 08. februarja (STA) - Uporu proti ukazu predsednika Donalda Trumpa o prepovedi vstopa državljanom sedmih muslimanskih držav in beguncem v ZDA se je pridružil celo nekdanji imigracijski odvetnik prve dame ZDA Melanie Trump.

Michael Wildes je bil v javnosti izpostavljen lani, ko so se v medijih pojavila ugibanja o tem, ali je Trumpova soproga res v celoti upoštevala imigracijsko zakonodajo ZDA, kot je med drugim trdila v govoru na konvenciji republikanske stranke v Clevelandu in v nekaj intervjujih.

Soproga takrat še predsedniškega kandidata je najela newyorškega odvetnika Wildesa, ki je pregledal dokumentacijo in ugotovil, da je bilo vse po pravilih. Wildes je bil malce presenečen, da so njemu zaupali to nalogo, ker je bil podpornik demokratke Hillary Clinton, vendar jo je opravil profesionalno.

Enako zagnano kot za Melanio Trump pa se Wildes sedaj bori za priseljence, ki jih je prizadel ukaz njenega moža. Trenutno zagovarja dva Sudanca, imetnika zelene karte oziroma dovoljenja za delo in bivanje v ZDA, ki sta naletela na Trumpovo mino na poti nazaj v ZDA in so ju zadržali na letališču.

Wildes je prepričan, da je Trumpov ukaz neustaven in zelo škodljiv. Svojim strankam in vsem priseljencem z urejenimi dokumenti svetuje, naj se hitro vrnejo v ZDA, dokler vlada zatišje zaradi začasne sodne prepovedi Trumpovega ukaza.