c S

Nemški izvedenec za krvne sledi v primeru Novič bo zaslišan 1. marca

01.02.2017 10:27 Ljubljana, 01. februarja (STA) - Nemški izvedenec za krvne sledi, ki je pripravil izvedensko mnenje v primeru umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, za kar je obtožen Milko Novič, bo zaslišan 1. marca, je na današnjem naroku povedala sodnica Špela Koleta. Mnenje, ki ga je pripravil, so stranke v postopku že dobile, podrobnosti pa za zdaj niso javno znane.

Na današnjem naroku, ki je bil kratek, je sicer Novičev odvetnik Jože Hribernik podal predlog, da sodišče Noviču vrne prenosni računalnik, ki mu je bil zasežen v preiskavi, čemur pa sodišče ni ugodilo. Po besedah sodnice je bil računalnik zasežen kot dokaz, zato ga sodišče pred koncem dokaznega postopka ne more vrniti. Novič je sicer pojasnil, da računalnik potrebuje za pripravo vlog za službo, ki jo išče.

Nemški izvedenec naj bi 1. marca pričal o ugotovitvah glede krvnih sledi, najdenih na kraju umora. Pri tem bo morda dal natančnejši odgovor na vprašanje, s kakšne razdalje je streljal storilec in ali bi ob streljanju iz neposredne bližine imel sledove krvi na sebi. Obramba namreč opozarja, da so bili sledovi krvi odkriti na okoliških avtomobilih, ne pa tudi na Noviču.

Naslednja dva naroka naj bi bila 1. in 8. marca, ko naj bi sojenje tudi prešlo v zaključno fazo.