c S

Kalifornijska senatorka zahteva objavo imigracijskih dokumentov Melanie Trump

31.01.2017 09:26 San Francisco, 31. januarja (STA) - Kalifornijska državna senatorka Nancy Skinner iz Berkeleyja zahteva, da ameriški predsednik Donald Trump objavi vse dokumente, povezane s prihodom njegove soproge Melanie Trump v ZDA. Skinnerjeva to zahteva v luči Trumpovega odnosa do priseljencev.

Senatorka v senatu zvezne države Kalifornija trdi, da nihče iz Trumpove organizacije ni nikoli objavil nobenega dokumenta o okoliščinah priselitve Melanie Trump v ZDA. Opozarja na vprašanja glede njenega domnevnega plačanega dela brez ustreznega delovnega vizuma, ki jih doslej ni še nihče pojasnil. Njen odvetnik naj bi pregledal le tiste papirje, ki so mu jih dovolili videti.

Senatorka prav tako spominja na Trumpovo obljubo, da bo imela Melania novinarsko konferenco, na kateri bo odgovorila na vprašanja glede tega, kar pa se ni zgodilo.

Republikanski pravnik iz San Francisca Harmeett Dhillon je za Politico dejal, da gre za nizkotno poceni politično taktiko, ki je pod vsako kritiko, saj politika predsednika ZDA ne pomeni zelene luči za napad na njegovo ženo.

Demokrati pa trdijo, da je zahteva upravičena ravno zaradi predsednikovega odnosa do priseljencev, saj njegov predsedniški ukaz pravi, da so prioriteta za izgon iz države vsi priseljenci, ki so kdaj lagali imigracijskim uradnikom.