c S

Denar namesto v društvu pristal pri njegovi odgovorni osebi

26.01.2017 11:18 Radovljica, 26. januarja (STA) - Radovljiški kriminalisti so zaradi več kaznivih dejanj ponarejanja listin in izneverjenja kazensko ovadili odgovorno osebo društva, ki si je v povezavi s finančnim poslovanjem organizacije več let nezakonito prilaščala njena finančna sredstva. Z dejanji si je nezakonito prilastila več tisoč evrov društvenega denarja, so danes sporočili s PU Kranj.

V vsakem od več kot 200 dejanj je šlo za finančno korist od nekaj, pa do več sto evrov, v vsaj enem primeru pa je korist presegla tudi tisoč evrov. Dejanje je kriminalistom po ugotovljenih nepravilnostih naznanilo društvo, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Kranj.

Za izneverjenje gre, če nekdo, ki zastopa premoženjske koristi kakšne osebe ali oskrbuje njeno premoženje, zavestno ne izpolni svoje obveznosti delati v njeno korist ali dela v njeno škodo.

Za posebne primere ponarejanja listin pa gre, če nekdo izda listino v imenu kakšne osebe brez njenega pooblastila ali v imenu osebe, ki je ni, ali kdor koga preslepi o vsebini kakšne listine in jo ta podpiše, misleč, da se podpisuje pod kakšno drugo listino ali pod kakšno drugo vsebino itd., so pojasnili na policiji.